Trump gemi kriziyle alakalı açıklama yaptı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçe kısmında basın mensupları için, İran’ın alı koymuş olduğu İngiltere tankerleri ile alakalı açıklamalar gerçekleştirdi.

Konuyu yakınen takip etmeye devam ettiklerini açıklayan Trump; ”İran yalnızca bir problem yaratmakta, bu hususu İngiltere’yle de konuşacağız.” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

”Olaya 1 ya da 2 tane tankerin karışmış olduğunu” ifade eden Trump, İngiltere’yle bu hususla alakalı aralarında yazılı bir anlaşmanın bulunmadığını da anımsattı. Amerika Birleşik Devletleri’nin kendisine ait enerji kaynaklarını kullanıyor olmasından dolayı bahsi geçen bölge içerisinde fazla bir sayıda petrol tankerinin bulunmadığını da belirten Trump, bölgede yer alan Amerika Birleşik Devletleri gemilerinin genel olarak savaş gemileri olduğunu açıkça ifade etti.

Diğer taraftan Beyaz Saray’dan, Trump ve Fransa’nın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Emmanuel Macron’un telefon görüşmesi gerçekleştirmiş oldukları ve söz konusu bu görüşme esnasında; ”İran’ın kesinlikle nükleer silahlara sahip durumda bulunmasına izin verilmeyecek olduğu” konusunda bir defa daha mutabık kalınmış olduğu ifade edildi.

Öte taraftan konuyla alakalı olarak yazılı açıklama gerçekleştirmiş olan Beyaz Saray’n Ulusal Güvenlik Konseyinde sözcü görevinde bulunan Garrett Marquis, İran’ın 1 tane İngiliz tankerini alıkoymuş olduğu şeklindeki haberleri yakınen takip etmekte olduklarını da ifade etti.

Marquis öte yandan; ”Amerika Birleşik Devletleri, İran’ın bölgede yer alan zararlı durumdaki eylemlerine karşı İngiltere ve müttefikleri ile beraber çalışmayı sürdürecektir.” şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.