Koronavirüs aşısı helal mi tartışmaları başlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında virüse karşı geliştirilen aşılarla ilgili olarak ABD’nin çok okunan tabloid gazetelerinden New York Post yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

New York Post gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde bazı ülkelerin koronavirüse karşı bulunan koronavirüs aşısının içinde bulunan maddeler konusunda dikkatli ve hassas davrandığını yazarak, “Koronavirüs aşısını geliştirmek isteyen bazı şirketler yarış halinde iken bazı ülkeler de bu aşılarda domuz ürünlerinin kullanıldığından dolayı temkinli oldukları iddiası gündeme geldi.

Koronavirüs aşısının güvende kalması için domuzdan elde edilen jelatinin kullanıldığı ve aşının domuzdan elde edilen jelatinin aşının güvende kalması ve depolama ve nakliyat sırasında etkisini yitirmemesi adına kullanıldığını ve bazı şirketlerin bu ürünü kullanmadıklarını yazan New York Post, “Domuz ürünü kullanmadan da bazı şirketler aşı geliştirdiler. Bunun ilk örneği İsviçreli Novartis firması oldu ve  domuz ürünü yer almayan aşıyı tanıtırken Suudi Arabistan ve Malezya merkezli AJ Pharma da bu maddenin bir alternatifini geliştirmek için çalışıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan İngiliz İslami Tıp Birliği Genel Sekreteri Dr. Salman Waqar, “Aşıların daha uzun raf ömrü olması için aşıların korunması ve depolanmasında domuz yağından elde edilen jelatinin kullanılmasının mahsuru olmadığını belirtirken Müslümanların yoğun olduğu ülkelerde ve Yahudiler arasında da içeriğinde domuz yağından elde edilen jelatinin kullanılmış olduğu aşıların kullanılmayacağının tahmin edildiğinin altı çizildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.