Türkiye’nin kadın direktörleri bir araya geliyor

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından bu sene yedinci kez düzenlen “Türkiye Kadın Direktörler Konferansı”, 20 Kasım 2019 tarihinde Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek. “Yönetim Kurullarına Aday Gösterme Süreçleri ve Çeşitlilik” ana başlığı altında düzenlenecek konferansta “Türkiye’de Yönetim Kurullarında Kadın 2019” raporu açıklanacak.

Sponsorluğunu Zorlu Holding’in yaptığı “Yönetim Kurullarına Aday Gösterme Süreçleri ve Çeşitlilik” başlığı ile altında yapılacak olan toplantının açılış konuşmasını, IFC Türkiye Ülke Müdürü Arnaud Dupoizat yapacak. Konferansın ana tema konuşmacısı ise 30 PC Club UK Yönlendirme Komitesi Üyesi Sarah Morris. Knferansta, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat “Türkiye’de Yönetim Kurullarında Kadın 2019” raporunu sunacak.

Geçen yıl yayımlanan raporda kadın yönetim kurulu üyesi oranının, 2017 yılındaki düşüşten sonra tekrar yeniden iyileşmeye başladığı ve yüzde 15,2’ye yükseldiği vurgulanmıştı. Bu yılki raporda ise rakamların ne yönde olacağı merak ediliyor.

2025 yılına kadar Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin yönetim kurullarında kadın üye oranının yüzde 30’a çıkarılması hedefleniyor.

Konferansta raporun açıklanmasının ardından panel düzenlenecek. Maderatörlügünü White&Case Turkey Kurucu Ortağı Aslı Başgöz’ün yapacağı “Kim niçin ve nasıl? Yönetim Kurulu’nda İlkeler ve İyi Uygulamalar” başlıklı panele panelist olarak ICGN CEO’su Kerrie Stevenson, GOVERN Genel Müdürü Alissa Amico, THY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun ve Türk Tuborg Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Karabük katılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.