TFF Süper Ligin ve Alanyaspor’un Senegalli yıldızı Papiss Cisse bugüne kadar bilinmeyen özel hayatı ve futbol kariyeri hakkında açıklamalarda bulunurken 34 yaşında olmasına rağmen kendisini 20 yaşında hissettiğini ifade etti.
Pappis Cisse ailesinin tamamının profesyonel asker olduğunu ailesinden aldığı terbiyeden dolayı doğru yoldan hiç sapmadığını futbol kariyerine İngiltere’den Çin’e gitme sebebinin ise sadece ülkesindeki fakir insanlara yatırım yapmak için transfer olduğunu ve kendisini insanlara yardım etmeyi seven bir insan olarak gördüğünü sözlerine ekledi.
Alanyaspor’a transfer sürecini anlatan Cisse “Çin’den tekrar İngiltere’ye döndüğümde bir takımla idmanlara çıkmaya başladım ve bu takımdan sözleşme yapmam istendi. Transferin bitimine iki hafta kala Bursaspor ile birkaç kez görüştük. Ama son anda transferim yatınca transferin bitimine 3 gün kala Alanyaspor transfer teklifinde bulununca menajerime bir anda tamam hadi Alanyaspor’a gidelim dedim. Ani kararım herkesi şaşırtmıştı. Daha önce Newcastle’da oynarken Sivasspor transfer teklifinde bulunmuş ama o dönem düşünmemiştim. Türkiye’yi daha önce defalarca duymuştum ve ilgimi çektiği için Alanyaspor’un teklifini hemen kabul ettim” dedi.
Türkiye’nin bir İslam ülkesi olması beni çok mutlu ediyor. Burada kendimi daha iyi hissediyorum. Sokakta yürürken ezan sesini duymak, aynı dine mensup insanlarla karşılaşmak beni mutlu bir insan yapıyor. Hayatınızı kazanırken aynı zamanda mutlu da olmalısınız. Bunu Avrupa’da uzun yıllar yaşayan biri olarak söylüyorum. Türkiye çok güzel bir ülke, yaşadığım şehir çok düzgün ve kulübümden de çok memnunum. Bir futbolcu daha ne ister ki?” diyerek sözlerini tamamladı.